Zaterdag 17 juni – 20.30 uur – € 15,= excl. servicekosten

  “High energy jump & jive, swing and vintage jazz with a little boogie woogie”

  De New Yorkse formatie Steve Lucky & Rhumba Bums speelde in 2005 al eens eerder in ons programma, zij het dat het podium toen voor de gelegenheid stond in de zaal van het voormalige De Oude Lind, aan de overzijde van de weg. Destijds hun eerste tour door Nederland…

  Deze zesmansbezetting maakt furore met een wervelende muzikale show met al díe ingrediënten die in de Verenigde Staten van de vijftiger jaren hele massa’s aan het dansen kregen: swing, jump & jive, jazz en rock ’n roll. In de beste traditie van de toen als rebels omschreven muziekstijlen bespelen de Rhumba Bums het voor de hand liggend instrumentarium met piano, gitaren, drums, contrabas en de onvermijdelijke blazers op tenor-, alt- en baritonsaxofoon. Deze band brengt die muziek waarvoor destijds jonge Amerikanen ‘uit hun dak’ gingen… en een hele generatie conservatieve ouderen verward achterlatend.

  Midden tussen dit mannengeweld staat Miss Carmen Getit als ‘front woman’ op het podium, zingend en virtuoos de gitaar hanterend… zoals ze dat met deze band ook doet in de MGM-film “Be Cool” met John Travolta, Uma Thurman en Danny DeVito, die in 2005 in de Nederlandse bioscopen verschijnt.

  Tijdens het blues festival in San Francisco waren zij de lievelingen van het publiek en in New York noemde men hen de meest complete musici en entertainers! Lucky en Getit zorgen voor beroering en brengen ieder publiek in beweging. Zij hebben een reputatie opgebouwd als volmaakte entertainers met hun superieure ‘Down Beat’ en zijn o.a. bekend door hun optredens tijdens het Montreux Jazz Festival in Zwitserland, in de Half Note Jazz Club te Athene, tijdens het San Francisco Blues Festival en in de Derby in Hollywood.

  Meer informatie over Steve Luck is te vinden op hun website en ze zijn te zien en te beluisteren op You Tube: