POP  ·   ROCK  ·   KLASSIEK  ·   JAZZ  ·   BLUES  ·   WERELDMUZIEK  ·   FOLK  ·   COUNTRY  ·   AMERICANA  ·   LATIN  ·   CHANSON  ·  

  tickets reserveren

  Zondag 18 december – 16.00 uur – € 15,= excl. servicekosten

  Oleg Fateev & Simone Sou

  De Moldavische accordeonist Oleg Fateev en de Braziliaanse percussioniste Simone Sou nemen hun publiek mee naar de roots van Balkan- en Braziliaanse muziek in een fascinerende en opwindende combinatie van ritme en melodie. Simone Sou beweegt zich als creatief percussioniste vrij tussen Braziliaanse, Afrikaanse en latin ritmes. Bayan-speler Oleg Fateev slaat met prachtige melodiëen een brug tussen jazz, klassiek en de volksmuziek uit zijn geboorteland Moldavie.

   

  Oleg Fateev werd geboren in Moldavië (voormalige Sovjet-Unie). Na een studie aan het muziekcollege te Tiraspol, Moldavië, vervolgde hij zijn opleiding aan de Russische Muziek Academie Gnesin te Moskou. Hij studeerde af als bayanspeler en dirigent. In 1996 vestigde hij zich in Nederland, waar hij een groot aantal soloconcerten heeft gegeven. Sinds 1998 heeft Oleg Fateev zijn eigen trio. In vele projecten staat hij op grote podia als het Concertgebouw en speelt met vele prominenten…

  Oleg’s solorepertoire omvat speciaal voor bayan geschreven Russische stukken, arrangementen van Russische volksmuziek, bijzondere bewerkingen (met jazzinvloeden) van Moldavische melodieën en klassieke werken (Bach, Scarlatti en Piazolla). Daarnaast speelt hij eigen composities.

  Informatie over Oleg Fateev & Simone Sou is te vinden de website van Oleg Fateev en te zien en te beluisteren op You Tube:
  Ao vivo na Casa do Núcleo:

  Oleg Fateev & Simone Sou

  Sponsors

  Meld u aan voor onze nieuwsbrief