Zaterdag 7 september – 20.30 uur – € 15,= excl. servicekosten
  UITVERKOCHT

  ‘MSC’ in the Barn / veldschuur Peelmuseum, America
  (Griendtsveenseweg 69, 5966 PV, America
  )

  Een legendarische naam in een echte veldschuur tegen de rand van de Peel. ‘Iain Matthews in an American Barn’ zou het toepasselijk kunnen heten… Matthews Southern Comfort is de naam van de band waarmee Iain Matthews met het nummer Woodstock bijna 50 jaar geleden een wereldhit had.

  ‘Matthews Southern Comfort’ is eigenlijk de naam van Iain’s eerste soloalbum, destijds geholpen door leden van Fairport Convention. MSC zou daarna uitgroeien tot band. Hoewel steeds wisselend van samenstelling weet Iain zich steeds met topmusici te omringen, waarbij de hand van de meester onmiskenbaar blijft. Destijds zong hij de Joni Mitchel-compositie Woodstock naar een wereldhit en overtrof die van Joni Mitchel zelf én die van Crosby, Stills & Nash. Bijna 50 jaar later is zijn stem onveranderd en heeft aan zijn omvangrijke oeuvre met Like a Radio een pareltje toegevoegd. Vernieuwend en fris eigentijds. En toch herkenbaar…

  Matthews Southern Comfort wordt compleet gemaakt door BJ Baartmans, Bart de Win en Eric Devries. Met drie gitaren, een rhodes en vier stemmen brengen zij mellow countryrock met de prachtig harmoniërende samenzang die herkenbaar is voor MSC. Een bijzondere band op een bijzondere plek.

   

  VELDSCHUUR PEELMUSEUM
  In een heuse veldschuur. Americaanser kan het bijna niet. De woordverwantschappen liggen voor de hand. Iain heeft lange tijd in Amerika gewoond en de schuren zullen daar beslist groter zijn geweest dan deze. Dit America echter onderscheidt zich door zijn nauwe betrekking met de Peel die er nergens ver weg is. Een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, gevormd door jarenlange turfwinning. Een geschiedenis die sporen heeft nagelaten. In het kleine Peelmuseum wordt met veel liefde dat verhaal over de Peel verteld.
  Trek er een dag voor uit. ’s Avonds een concert in een sfeervolle ‘barn’ na een ontdekkingsreis door de Peel…

  Lees hier meer over de locatie en lees hier meer informatie over Matthews Southern Comfort.

  Een voorproefje: