Zondag 14 juli – 16.00 uur – € 15,= excl. servicekosten

  Theetuin de Roode Vennen, Broekhuizen
  (Horsterweg 20, 5872 CD, Broekhuizen)

  Een frisse mix van Portugese fado, Braziliaanse melodieën, flamenco en Kaapverdische tinten. En dat alles in een fraai aangelegd bloemenpark in de bosrijke omgeving van een voormalige Maasarm: het Schuitwater.

  Waar vroeger ooit de Maas stroomde is nu plaats voor gepassioneerde muziek op groovy, organische beats, oorspronkelijk en tegelijkertijd eigentijds.

  Frontvrouwe Magda Mendes is geboren in Lissabon en als zangeres afgestudeerd aan het Conservatorium van Rotterdam. Ze wordt begeleidt door musici die allen kunnen bogen op een sterke live reputatie. Flamencogitarist Alain Labrie (Labryenco), pianist en Würlitzerspeler Emiel van Rijthoven (Sensual, Waylon) en percussionist Udo Demandt (Fernando Lameirinhas, Primos del Norte) vormen met multi-instrumentalist en oprichter Martijn Morselt de band die de stem van Magda Mendes draagt.

  Sprankelend, melodieus, gevarieerd, professioneel, gepassioneerd’, aldus NRC over Luzazul. In meerdere recensies beschouwd als aanwinst op het gebied van wereldmuziek, maar intussen ook – als een logisch vervolg op Zuco 103 – door jazz- en popliefhebber.

  THEETUIN ROODE VENNEN
  Een onverwachte plek waar u zomaar kunt neerstrijken om te genieten van de rust, de ruimte, het uitzicht, de kleuren en het ritme van de seizoenen in tuin en natuur. In het sfeervolle theehuis, gelegen op het verhoogde terras, centraal in de tuin bevindt zich een thee- en koffieschenkerij. Hier kunt u genieten van lekkere koffies, een keuze maken uit de vele soorten thee en genieten van huisgemaakte gebak of een lunch van de kleine kaart.
  Combineer dit concert met een wandeling eerder in het Schuitwater, een fraai wild stuk natuur waar vroeger ooit de Maas stroomde en een moerasgebied achterliet.

  Lees hier meer informatie over de locatie en hier meer informatie over Luzazul.

  Een voorproefje van Luzazul: