Zondag 10 december – 16.00 uur – € 18,= excl. servicekosten

  < Uitverkocht >

  Drie maal eerder zorgden Nasaa Nasanjargal, Naraa Naranbaatar, Ganzorig Davaakhuu en Omid Bahadori voor een uitverkocht huis. Van hoever de muziek van Sedaa ook komen mag, hun aanwezigheid voelt als vriendschap van om de hoek….

  Met boventoonzang (keelzang) en virtuoos spel zorgt Sedaa iedere keer weer voor een muzikale sensatie. Indrukwekkend vanaf de allereerste klanken zet Sedaa met een cappela de toon voor wat steeds een bijzondere ervaring wordt.

  De ogen in het publiek zoeken dan druk van links naar rechts het podium af om te zien waar welk geluid uit welke keel of instrument komt en waant zich in een andere wereld. Dat muziek een internationale taal is, wordt zelden zó gevoeld.

  De muzikanten uit Mongolië en Iran leggen een link tussen de traditionele Mongoolse muziek en de Oriënt. Sedaa creëert daarmee een heel eigen en fascinerende klankwereld, de ene keer traditioneel om vervolgens heel westers te klinken. Is dit Mongools of grunge, zal menigeen zich bij een enkel lied hebben afgevraagd.
  Zanger Nasaa Nasanjargal zingt in de typisch Mongoolse keelzangstijl en met Naraa Naranbaatar bespeelt hij de Morin Khuur: de 2-snarige paardenkopviool. Ook de virtuoze dulcimer-speler Ganzorig Davaakhuu en de Iraanse multi-instrumentalist Omid Bahadori spelen op traditionele instrumenten.

  De muziek van Sedaa klinkt dan mystiek, dan weer melancholisch of soms zelfs modern.

  Meer informatie over Sedaa is te vinden op hun website en ze zijn te zien en te beluisteren op You Tube: