Donderdag 15 augustus – 20.30 uur – € 17,50 excl. servicekosten – UITVERKOCHT

  Kasteel Kaldenbroek, Lottum
  (Kaldenbroek 1c, 5973 RJ, Lottum)

  Magische klanken uit Mongoolse kelen en een net zo bijzonder instrumentarium. Authentiek oosters en soms zeer modern tegen de achtergrond van kasteel Kaldenbroek, een oud landhuis waarvan de oudste vermelding dateert uit 1394.

   

  Sedaa zorgt iedere keer weer met boventoonzang (keelzang) en virtuoos spel voor een muzikale sensatie. Alle keren dat ze in Cambrinus waren speelden ze voor een uitverkocht huis.

  Indrukwekkend vanaf de allereerste klanken bij ieder concert zet Sedaa de toon voor wat een bijzondere ervaring zal gaan worden. De ogen in het publiek zoeken druk van links naar rechts het podium af om te zien waar welk geluid uit welke keel of instrument vandaan komt en waant het zich in een andere wereld. Dat muziek een internationale taal is, wordt zelden zó gevoeld. Sedaa creëert daarmee een heel eigen en fascinerende klankwereld, de ene keer traditioneel om vervolgens heel westers te klinken. Is dit Mongools of grunge, zal menigeen zich bij een enkel lied hebben afgevraagd.

  Zanger Nasaa Nasanjargal zingt in de typisch Mongoolse keelzangstijl en met Naraa Naranbaatar bespeelt hij de Morin Khuur: de twee- snarige paardenkopviool. Ook de virtuoze dulcimer-speler Ganzorig Davaakhuu en de Iraanse multi-instrumentalist Omid Bahadori spelen op traditionele instrumenten.

   

  KALDENBROEK
  Kasteel Kaldenbroek is een oud landhuis. De oudste vermelding is van 1394 toen Alart Vleck het in leen kreeg van de Hertog van Gelre.
  Het kasteel is verscheidene malen verbouwd en er is veel verloren gegaan. Het had in ieder geval de klassieke opbouw van een voorhof met (pacht)boerderij met schuren en stallen en een hoofdgebouw, alles omgeven door grachten. Het huidige hoofdgebouw is niet groot. Ook de grachten zijn grotendeels verdwenen. Wat resteert is een fraaie decor in een zee van ruimte en rust.

  In de oude schaapskooi is onder andere een Ayurvedisch centrum gevestigd. De sfeervolle schaapskooi is een multifunctionele ruimte met stoere balken en hoog plafond. De lichte ruimte is inspirerend en straalt rust en bezinning uit. Aan de achterkant van de schaapskooi, direct aan de wei, ligt een ‘gezond’ theeterras met grote biologische moes- en kruidentuin.
  Vanaf lente 2019 wordt Kaldenbroek uitgebreid met DE SCHUUR, een sfeervolle ruimte met veel mogelijkheden… Zowel voor verhuur als voor het eigen, nieuwe Kaldenbroek programma met o.a. Yoga; Retreats; Ayurveda Seminars, Ayurveda Kook Workshops; Meditatie; Adem Workshops; Muziek; Lezingen; Seminars; Trainingen; Dans en meer…..

  Meer informatie over de locatie kunt u hier lezen en hier kunt u meer te weten komen over Sedaa.

  Een voorproefje van Sedaa: