MR ED. Twee initialen. Mike Roelofs en Egbert Derix, twee van de beste Limburgse pianisten die onze provincie nu kent. En twee creatieve componisten die heel veel gemeen hebben en o zo verschillend musiceren.

    Beiden komen uit Noord Limburg. Beiden studeerden ze aan het Conservatorium Maastricht waar de markante Amerikaanse jazzpianist Irvin Rochlin hun leraar was. Beiden zijn onderscheiden met de Annie M.G. Schmidt Prijs, de Jerry van Rooyen Award en de prijs voor ‘Beste Eigen Compositie’ van de Dutch Jazz Competition/North Sea Jazz festival.

    Mike en Egbert hadden beiden een speciale band met de overleden Venlose pianist Glenn Corneille. Egbert was zijn studievriend en Mike kreeg van hem pianoles. Glenn was de enige pianist met wie Egbert een reeks duo concerten speelde op twee vleugels. Mike kreeg in 2008 de eerste Glenn Corneille Prijs voor jong talent.

    Nooit eerder speelden ze samen en nu gaan ze twee avonden vanachter twee vleugels een muzikale dialoog aan. Een avontuur waarbij spanning en verstilling, lyriek en hectiek hand in hand gaan in het brede pallet aan muziekstijlen waarbinnen de beide pianisten zich al jaren bewegen én hebben bewezen.

    Het kan niet anders dan dat een mix van eigen composities en ‘on-the-spot’ improvisaties twee geheel verschillende concertavonden zullen opleveren.

    Meer informatie over de twee pianisten is te vinden op de websites van respectievelijk Mike Roelofs en Egbert Derix.