Donderdag 19 december – 20.30 uur – € 15,= excl. servicekosten
  Uitverkocht

  Raadszaal gemeentehuis, Horst
  (Wilhelminaplein 6, 5961 ES, Horst)

  De eer voor het allerlaatste Cambrinusconcert is voorbehouden aan Egbert Derix. Niemand stond vaker op het podium van Cambrinus dan hij, vele malen met anderen. En zijn band met Cambrinus is net zo onlosmakelijk als die met Horst aan de Maas. Daarom een slotconcert in de raadszaal van het gemeentehuis, de meest symbolische plek van iedere gemeenschap.

   

  In dit laatste concert, zowel voor Cambrinus als in het jaar 2019, het jaar van ontmoeten-verrassen-verbinden, staan de muzikale samenwerkingen van Egbert Derix met anderen centraal. Met velen ervan stond hij op het Cambrinuspodium.

  Van het Searing Quartet, Iain Matthews tot Fish & Marillion, Gerard van Maasakkers, Renée van Wegberg, Margriet Sjoerdsma, Sef Thissen, Eric Vloeimans, John Helliwell (Supertramp) en Jack Poels. Van pop, jazz en klassiek tot de carnavalsfilm Nao ’t Zuuje en het klassiek Liederbuch Wandern over zijn vader Jan. En Hub & Hay, het verhaal over twee kinderen die symbool staan voor 8 eeuwen menskracht.

  Dit wordt een concert van verbindingen…

  Het jaar 2019 werd op 4 januari geopend met het lied van Hub & Hay, waarvoor Egbert de muziek schreef. Op 19 december is het Egbert die het slotakkoord speelt…

  Een verhaal is rond.

  RAADSZAAL GEMEENTEHUIS HORST
  De plek waar nu het Horster gemeentehuis staat is altijd verbonden geweest met de drukte door de eeuwen heen in hartje Horst. Sinds 1501 kreeg Horst marktrecht vanwege het belang van de linnennijverheid en later werd op die plek het vee verhandeld. Lange tijd is op deze plek bier gebrouwen en jenever gestookt. En op 28 april 1729 ontstond er de brand die daarna op andere huizen oversloeg en het grootste deel van het centrum van Horst verwoestte. De grote brand van 1729…

  Meer informatie over Egbert Derix kunt u hier vinden en u kunt hem zien en beluisteren op You Tube: