Zondag 3 november – 16.00 uur – € 15,= excl. servicekosten
  Uitverkocht

  Ruïne Kasteel Huys ter Horst, Horst
  (Kasteellaan 2, 5961 BW, Horst
  )

  Virtuoos pianiste uit de Russische hogeschool danst door de wereld van Rachmaninoff en andere grootheden in de Heeren van Horst-zaal van kasteel Huys ter Horst. Russische traditie op Horster historische bodem…

  De leefwereld van Anna Ushakova is niet die van cafépodia en toch stond ze al twee keer op het podium van Cambrinus. Verrast was ze over hoe vertrouwd dat kon voelen voor een pianiste die alleen concertzalen kent.
  Anna Ushakova is rebels en heeft weinig last van etiquette en conventies. Ze speelt virtuoos, van subtiel tot uitermate fors en altijd intens. In haar klassieke interpretaties toont Anna zich autonoom en verweeft in haar spel met groot gemak de vrijheden uit de jazz.

  Anna Ushakova maakte al op jonge leeftijd indruk, won internationale prijzen en geeft daarna concerten in Rusland, Hongarije, Polen en Litouwen en treedt regelmatig op als soliste bij diverse orkesten. Ze studeerde aan het College Rachmaninoff in Kaliningrad, is laureaat van diverse concoursen en festivals en studeerde af aan het beroemde Rimsky-Korsakov Conservatorium in St Petersburg.
  Sinds 2012 is ze als pianosolist en begeleidster verbonden aan de Kaliningrad Philharmonic. Met groot gemak beweegt ze zich door het hele klassieke spectrum, van Schubert tot Mussorgsky.

   

  KASTEEL HUYS TER HORST
  Kasteel Huys ter Horst heeft een rijke historie die teruggaat tot de 13e eeuw. Begonnen als (vlucht)burcht met donjon (woontoren) heeft het zich in de loop der tijd, ontwikkeld tot een volwassen H-vormig kasteel met voorburcht, Hof ter Binnen, tiendschuur en grachten rondom. Van militair bouwwerk, de burcht, heeft het gebouw zich later ontwikkeld tot een idyllisch woonkasteel voor de rijke adel.

  Meer informatie over de locatie kunt u hier vinden en van en over Anna Ushakova kunt u hier meer informatie vinden.

  Een voorproefje: